سرور کلود (Cloud) چیست؟

سرور کلود (Cloud) چیست؟

سرور کلود چیست؟

سرور کلود ( ابری)،می توان گفت که سرورهای ابری همان سرورهای اختصاصی مجازی هستند که بر روی زیر ساخت ابری قرار می گیرند ولی در محیط رایانش ابری ارائه می شوند. سرویس های ابری کاربران به جای اینکه اقدام به خرید یا اجاره سرور های فیزیکی نمایند، فضای سرور مجازی ابری را اجاره می کنند.

برخلاف سرور های اختصاصی، سرور های ابری می توانند تحت نرم افزارهای رابط مجازی سازی اجرا شوند. وظیفه این نرم افزارهای رابط، کنترل ظرفیت و مصرف منابع سیستم های عامل است تا در صورت نیاز منابع بیشتر به آنها اختصاص داده شود. در میزبانی ابری، سرورهای ابری متعددی وجود دارند که برای هر کاربر در دسترس می باشد. این امر اجازه می دهد تا منابع محاسباتی تنها به یک کاربر خاص اختصاص داده شود، هنگامی که در ترافیک  وب سایت افزایش شدیدی رخ دهد، ظرفیت اضافه ای به صورت موقت در اختیار وب سایت قرار داده می شود و این ظرفیت اضافه تا زمانیکه وب سایت نیاز به آن داشته باشد در سرویس فعال خواهد بود، پس از کاهش ترافیک و پایان یافتن این نیاز به منابع و ظرفیت بیشتر، وضعیت سرویس به حالت عادی خود برگشته و کاربر تنها برای این ظرفیت مازاد و بازه زمانی استفاده شده هزینه پرداخت می نماید.

 

مزایای سرور کلود Cloud چیست؟

نصب و راه اندازی آسان: سرورهای کلود به تنظیمات اولیه نیاز ندارد.

مقرون به صرفه:مشتریان فقط آنچه را که در یک زمان خاص استفاده کرده اند پرداخت خواهند کرد.

انعطاف پذیری و مقیاس پذیری:این مزیت باعث می شود منابع اضافی هر زمان که مورد نیاز باشد  به شما اختصاص یابد.

قابل اعتماد بودن: با توجه به تعداد سرورهای موجود، اگر مشکلی در یک و یا چند سرور به وجود آید، منابع از دیگر سرورها تامین خواهد شد به طوری که مشتریان اصلا متوجه این موضوع نخواهند شد.

 

( برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله کلودفلر را مطالعه کنید! کلود فلر(Cloudflare) چیست و چه کاربردی دارد؟)

پیش نیاز های ضروری در راه اندازی سرور ابری

 

پیش نیاز های ضروری در راه اندازی سرور ابری

  •  پشتیبانی سیستم ناهمگون

مدیریت سرویس های Cloud  باید با سیستم های IT سنتی یکپارچه شود تا نیازهای data center را به درستی  برآورده کنند.

  • مدیریت سرویس

برای اینکه عملکرد صحیح کلود تبدیل به محصول شود، بسیار مهم است که مدیران ابزار ساده ای برای تشخیص و اندازه گیری ارائه خدمات داشته باشند. عملکرد مدیریت سرویس باید متناسب با ارایه منابع گسترده تر باشد به نحوی که در سرویس های تعریف شده کاربر نهایی به سرعت و به راحتی بتواند آنها را  راه اندازی و مدیریت کند.

  •  حجم بار داینامیک و مدیریت منابع

 یک ساختار ابری  برای اینکه انعطاف پذیر و متناسب با تقاضا باشد همواره باید بتواند تفاهم نامه سطح خدمات کاربر (SLA) را برآورده کند ، سرویس ابری باید از میزان مصرف منابع و میزان بار آگاهی داشته باشد. رایانش ابری سطح انتزاعی را  افزایش  می دهد تا جایی که تمامی مولفه های دیتاسنتر را مجازی سازی کند.  زمانی که سرویس ابری راه اندازی شد، راه کارهای مدیریتی حتما باید این قابلیت را داشته باشند که سیاست هایی را در رابطه با مدیریت داده ها و میزان بار کاری تعیین کنند تا مطمئن شوند حداکثر کارایی در اختیار سیستم در حال اجرا قرار می گیرد.

  • قابل اطمینان بودن، در دسترس بودن و امنیت

سرور های Cloud برای اینکه کاملا قابل اطمینان باشد، در زمان بروز خطا و مشکل در یک یا چند مولفه، باید قادر باشد به کار خود ادامه دهد و داده ها نیز دست نخورده باقی بمانند.

  •   یکپارچه سازی و ادغام با ابزارهای مدیریت دیتاسنتر

بسیاری از مولفه های مدیریت دیتاسنتر های سنتی هنوز نیازمند ادغام با روش های جدید مدیریت ابری هستند ، حتی با وجود اینکه سرویس ابری  یک روش جدید کاربرد IT  است.  در بسیاری از دیتاسنترها ، از ابزارهای متنوعی برای تامین ، مراقبت از مشتری،صدور صورتحساب،مدیریت سیستم، امنیت و غیره استفاده می شود.  این موارد شامل ابزارهای مجازی سازی Vmware و Citrix می شود اما ابزای های مدیریتی دیتاسنترهای بزرگ از شرکت های IBM  و HP  هستند.